Інгредієнти
на 4 порції
- 300 г жовтої моркви
- 1 яйце
- 1 яєчний білок
- 2 листи желатину
- 1 біла каракатиця 300 г
- Суміш ароматичних трав (м’ята, коріандр, естрагон і меліса)
Рецепт
Приправте моркву сумішшю ароматичних трав, щільно загорніть в плівку та приготуйте на пару.
Збийте моркву блендером і пропустіть через сито до утворення однорідного пюре. Додайте желатин (замочений у холодній воді) в ще гарячу суміш; залиште охолонути, потім додайте яйця.
Розріжте каракатицю на товсті, рівномірні смужки.
Застеліть деко харчовою плівкою.
Викладіть смужки каракатиці, залишаючи між ними рівномірні проміжки. За допомогою кондитерського мішка заповніть ці проміжки морквяним пюре.
Випікайте протягом 5 хвилин в гарячій духовці (200 °С), в якій стоїть ємність з киплячою водою. Дайте охолонути.
Розріжте суміш моркви і каракатиці на рівні скибочки шириною 5 см і викладіть їх одна на одну, щоб утворити форму куба. Розріжте цей куб на шматочки (хрест-навхрест, щоб кожен шматочок містив квадрати кожного кольору), а потім поверніть кожен другий шматочок на півоберта. Скоро Ви побачите, як починає складатися тривимірна шахівниця!
При правильному виконанні у Вас вийде їстівний предмет кулінарного мистецтва, який, по-перше, дуже привабливий, а, по-друге, дуже смачний.
ЗАПРАВКА
- Додайте до вашого шахового шедевру суп-пюре з м’яса краба, фондю зі спаржею або свіже мигдальне молоко з сиропом оршад.
Додайте нотки Сходу до Вашої страви.
Весна на порозі! Відставте в сторону традиційні оливкові та горіхові олії, бальзамічний оцет та інші класичні заправки. Настав час для води квіток апельсина, яка по-новому розкриє смак ваших салатів і відправить ваші смакові рецептори в подорож по світу.
50 відтінків перцю
Перець довгий (з санскриту pippali) — деревний або фруктовий, м’який або дуже пряний — прекрасно доповнить будь-яку страву. Спробуйте полуничний салат з соусом з перцю і базиліка або збитий в пюре буряк і сирний мус, приправлені перцем.