Портрет
Алхімік смаку
ЗНАЙОМТЕСЬ… П’ЄР ГАНЬЄР

Володар неперевершеного кулінарного таланту — П’єр Ганьєр — віртуоз, кухня якого ніколи не перестає дивувати кращих гурманів світу. Покуштувати кулінарні шедеври за столом цього сміливого шеф-кухаря, цінителя мистецтва, живопису та джазу — справді, унікальна подія.

Цей шеф-кухар не претендує на роль виключно французького кухаря. П’єр Ганьєр — неймовірно цікава особистість. Завдяки своєму духу мандрівника натхненням для видатної кухні П’єра Ганьєра стають його зустрічі з людьми по всьому світу, суміш культур і традицій, живопису і поезії.

Вихований в традиціях сімейного ресторану (в Ле Кло Флері, Сен-Прі-ан-Жарі), П’єр Ганьєр починав свою кар’єру як кондитер. Одного разу влітку він познайомився зі знаменитим кухарем Полом Бокюзом.
У 1976 році П’єр Ганьєр не тільки очолив свій сімейний ресторан, але і отримав свою першу зірку Мішлен, відкрив свій власний ресторан в Сент-Етьєні, який отримав три заповітні зірки.
Після банкрутства П’єр Ганьєр відкрив у листопаді 1996 року новий ресторан і повернув свої три зірки тільки через два роки.

Як фенікс, що відроджується з попелу, шеф-кухар розвиває свій всесвіт смаків.
Керуючись інстинктами, він любить створювати оформлення, надавати особливу атмосферу, викликати почуття, а не зациклюватися на створенні страв навколо одного продукту.
У кухні Ганьєра відчувається ритм. На його думку, музика задає темп і ритм будь-якої страви. Ганьєр — кулінарний джазмен.
Як Джон Колтрейн або Майлз Девіс, він шукає досконалості в повній імпровізації.

«Місячний П’єро», як прозвав П’єра Ганьєра гастрономічний путівник Gault & Millau, використовує свої інгредієнти для створення емоцій, хоча і навчався традиційній кулінарній майстерності.
Як художник, він використовує різні інгредієнти, які «приручає» і «переінакшує», створюючи нові шедеври. Його страви більше схожі на витвори мистецтва, ніж на делікатеси. Його кухня покликана не просто бути з’їденою, а, скоріше, подарувати людям почуття, поезію і естетичну насолоду.

Сьогодні цей шеф-кухар, володар трьох зірок Мішлен, продовжує створювати креативні, спонтанні, інтуїтивні і непередбачувані страви в шести ресторанах, якими він володіє в Парижі, Лондоні, Токіо, Гонконгу і Лас-Вегасі.

Créateur d'émotions depuis 1684