Рецепти
П’єр Ганьєр
Шоколадне суфле
На 2 особи.
Час приготування: 7 хвилин
Для начинки з ганашу:
- 1/2 плитки темного шоколаду
- 100 мл рідких вершків
- 30 г світлих родзинок
- 30 г темних родзинок
- 100 мл міцної кави
- Цедра 1 великого лимона
- 10 г подріблених фісташок
Для суфле:
- 10 г топленого вершкового масла
- 1/2 плитки темного шоколаду
- 2 яєчних жовтки
- 1 ст.л. цукру
- 2 яєчних білка
- 1 ч.л. цукру
Приготування ганаша:
- Замочіть лимонну цедру і родзинки в дуже гарячій каві на одну годину, так щоб вони ввібрали рідину.
- Поламайте шоколад на шматочки і повільно розтопіть його на індукційній зоні (на найнижчій потужності) або на водяній бані.
- Доведіть до кипіння вершки і додайте їх до шоколаду. Ретельно перемішайте.
- Процідіть родзинки і додайте їх в ганаш разом з подрібленими фісташками.
- Додайте до суміші одну столову ложку кави.
Приготування суфле:
- Попередньо нагрійте духовку до 200 °C.
- Змастіть дно спеціальних форм-рамекінов вершковим маслом і присипте цукром. Струсіть, аби видалити зайве.
- Розтопіть шоколад на індукційній зоні (на найнижчій потужності) або на водяній бані.
- Протягом однієї хвилини ретельно збийте яєчні жовтки з цукром і з розтопленим шоколадом.
- Збийте в піну яєчні білки. Слідкуйте за тим, аби не збити їх занадто сильно. Додайте щіпку цукру.
- Акуратно змішайте збиті яєчні білки з шоколадною сумішшю і розподіліть всю суміш по формах-рамекінах. Розрівняйте суміш за допомогою лопатки.
- Поставте форми в духовку, розігріту до 200 °C приблизно на 7 хвилин.
Презентація:
Подавайте бісквітне суфле безпосередньо на очах у гостей: за допомогою ложки зробіть в центрі отвір і влийте ганаш.
Можна також додати кульку ванільного, фісташкового або каштанового морозива, прикрасити часточкою апельсину або квіткою шафрану.