Рецепти
П’єр Ганьєр
Шоколадне суфле

На 2 особи.
Час приготування: 7 хвилин

Для начинки з ганашу: 

  • 1/2 плитки темного шоколаду
  • 100 мл рідких вершків
  • 30 г світлих родзинок
  • 30 г темних родзинок
  • 100 мл міцної кави
  • Цедра 1 великого лимона 
  • 10 г подріблених фісташок

Для суфле: 

  • 10 г топленого вершкового масла
  • 1/2 плитки темного шоколаду
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 яєчних білка
  • 1 ч.л. цукру

Приготування ганаша:

  1. Замочіть лимонну цедру і родзинки в дуже гарячій каві на одну годину, так щоб вони ввібрали рідину. 
  2. Поламайте шоколад на шматочки і повільно розтопіть його на індукційній зоні (на найнижчій потужності) або на водяній бані. 
  3. Доведіть до кипіння вершки і додайте їх до шоколаду. Ретельно перемішайте. 
  4. Процідіть родзинки і додайте їх в ганаш разом з подрібленими фісташками. 
  5. Додайте до суміші одну столову ложку кави.

Приготування суфле:

  1. Попередньо нагрійте духовку до 200 °C. 
  2. Змастіть дно спеціальних форм-рамекінов вершковим маслом і присипте цукром. Струсіть, аби видалити зайве. 
  3. Розтопіть шоколад на індукційній зоні (на найнижчій потужності) або на водяній бані. 
  4. Протягом однієї хвилини ретельно збийте яєчні жовтки з цукром і з розтопленим шоколадом. 
  5. Збийте в піну яєчні білки. Слідкуйте за тим, аби не збити їх занадто сильно. Додайте щіпку цукру.
  6. Акуратно змішайте збиті яєчні білки з шоколадною сумішшю і розподіліть всю суміш по формах-рамекінах. Розрівняйте суміш за допомогою лопатки. 
  7. Поставте форми в духовку, розігріту до 200 °C приблизно на 7 хвилин.

Презентація:

Подавайте бісквітне суфле безпосередньо на очах у гостей: за допомогою ложки зробіть в центрі отвір і влийте ганаш.

Можна також додати кульку ванільного, фісташкового або каштанового морозива, прикрасити часточкою апельсину або квіткою шафрану.

Créateur d'émotions depuis 1684